Публікації

Показано дописи з травень, 2011

День інформації у головній бібліотеці Волині

Зображення
25 травня 2011 року в Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки проходив щомісячний день інформації на якому усі відділи бібліотеки презентували користувачам свої нові надходження. Відділ документів іноземними мовами також представив увазі читачів   нові книги з питань філософії та психології, а також художню літературу польською, англійською, іспанською і французькою мовами.
Зображення
24 травня 2011 року в рамках загально-бібліотечного конкурсу   на кращу екскурсію, відділом документів іноземними мовами було проведено віртуальну подорож головною книгозбірнею Волині. Ведучі – координатор центру «Вікно в Америку» Юлія Козак та бібліотекар відділу документів іноземними мовами К.Коноплицька розповіли про історію і сьогодення бібліотеки, її структуру та основні функції відділів. А також про   довідково-бібліографічний апарат книгозбірні,   її соціокультурну діяльність. Допоміг їм у цьому відеофільм про бібліотеку, знятий напередодні.    

Художні світи Генрика Сенкевича

Зображення
Віртуальну подорож у часи Генрика Сенкевича здійснили працівники і користувачі відділу документів іноземними мовами 5 травня 2011року. Саме тоді у бібліотеці пройшло цікаве дійство – літературний вечір « Художні світи Генрика Сенкевича». У сузір’ї багатого на таланти польського письменства Генрик Сенкевич займає одне з найпочесніших місць, адже ще за життя здобув славу видатного митця, а його творчість набула світового резонансу. 1905 року за вклад у світову літературу та роман « Quo Vadis » письменник здобув Нобелівську премію у галузі літератури.   1900 року письменник відвідав Львів, де його гаряче вітали поціновувачі таланту. Про ці та інші факти з біографії Сенкевича йшлося у літературному вечорі «Художні світи Генрика Сенкевича» . Дійство проходило   українською мовою. У його рамках було здійснено показ   художнього фільму « Quo Vadis », знятого польськими кінематографістами, режисер Єжи Кавалєрович та відеоряду про життя та творчість письменника. Ведучі вечора – працівники ві

Письменник зі світовою славою

Зображення
«Феномен таланту», - під такою назвою у відділі документів іноземними   мовами розгорнуто виставку до 165-річчя від дня народження польського письменника, лауреата Нобелівської премії в галузі літератури Генрика Сенкевича. Виставка складається з трьох розділів. У першому, що має назву «Життєвими шляхами», читач знайде інформацію про життя та творчість письменника. Цікавою є фундаментальна книга – дослідження « Henryk Sienkiewicz » польської авторки Аліни Ладики, що вийшла у Варшаві 1971 року. У ній є цінна інформація про письменника Ілюстрована   книга рідкісними фотографіями.   Другий розділ має назву «Твори Генрика Сенкевича». У ньому представлено книги письменника різних років видання. Зокрема, прижиттєві видання роману (1897, 1898р.р. ) «Потоп», «Вогнем і мечем», «Пан Володийовський» Третій розділ, що має назву «Переклади мовами світу» розкривають книги письменника у перекладі на англійську, чеську, українську та російську мови.