Публікації

Показано дописи з лютий, 2013

Приємне з корисним

Зображення
Так можна назвати заходи, що пройшли цими днями у ІЦ "Вікно в Америку". Два дні поспіль його відвідували студенти педагогічного коледжу та СНУ ім. Лесі Українки, де для них працівники відділу міського абонементу провели змістовний літературний вечір, приурочений до 100-річчя від дня народження Сергія Михалкова.  А відділ документів іноземними мовами ознайомив усіх присутніх з новітніми технологіями інформаційного центру та його книжковим і DVD фондом. Зокрема, було з акцентовано увагу на електронних книгах, іграх, добірці мультфільмів та програмі «Розетта-Стоун», яка допомагає у вивченні англійської мови.  У методиці викладання іноземних мов, у вищих  навчальних закладах, є поняття "міжпредметні зв'язки". Заходи, що пройшли  у ІЦ "Вікно в Америку" можна з цілковитою впевненістю так назвати. Тому, що відбулося оригінальне поєднання, здавалося б, на перший погляд,  не поєднаних тем.

День закоханих

Зображення
Сьогодні у відділі документів іноземними мовами розгорнуто виставку документів до дня усіх закоханих « Happy Valentine ’ s Day ». На виставці розміщено періодичні видання та книги з методики викладання англійської та німецької мов, за допомогою яких викладачі та студенти вузів, училищ, ліцеїв, а також учні загально-освітніх шкіл зможуть провести дозвілля, а також  вечори, літературні години, присвячені  дню святого Валентина, адже з недавнього часу це свято почала відзначати й українська молодь. У  ІЦ «Вікно в Америку» також відкрито книжкову виставку до дня святого Валентина, на якій користувач може знайти інформацію про особливості відзначення цього дня у США.

Відвідини ІЦ "Вікно в Америку" бібліотекарями

Зображення
Вчора ІЦ «Вікно в Америку» відвідали бібліотекарі нашої області - учасники навчань, що проходять у тренінг-центрі нашої книгозбірні. Вони з цікавістю ознайомилися з книжковим фондом центру та  його електронними ресурсами. Інтерес у присутніх викликали й електронні книги, IPAD та  розвиваючі настольні ігри. Розповіла керівник центру Олена Пишнюк також про свою подорож до США та відвідини американських бібліотек, зокрема, Бібліотеки Конгресу, а також про телемости зі США. Бібліотекарі мали змогу власноруч спробувати попрацювати з електронними книгами та IPAD.

Тадеуш Костюшко - герой трьох народів

Зображення
 Протягом п’яти років наш відділ документів іноземними мовами активно співпрацює з товариством польської культури ім. Тадеуша Костюшка.  Разом проводимо цікаві вечори до ювілеїв  відомих польських письменників та громадських діячів.  Вчора, спільно з товариством, наш відділ здійснив подорож у 18 століття. Саме на той час припадає повстання польського народу проти тиранії російського самодержавства   під проводом видатного польського полководця Тадеуша Костюшка.  Ведуча імпрези Марія Лавренюк розповіла про дитячі та юнацькі роки цієї видатної особистості світового масштабу,   вшанування його у цілому світі.  Присутні мали змогу переглянути слайдопоказ про життя Костюшка, що має назву "Польський Прометей" та цікавий документальний фільм «Образ героя", знятий білоруськими кінематографістами».  На вечорі прозвучав виступи виконуючого обов’язки генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савіцького,  Добре слово про Костюшка сказав