четвер, 18 квітня 2013 р.

Дивосвіт писанки


Існує багато легенд та переказів про дивний світ писанки. 
Одна з легенд стверджує, що коли Ісус ще був маленьким,  дуже любив бавитися писанками. Тому перші писанки були написані рукою Богородиці,  золотим писачком. Коли Спасителя було взято на муки, Богородиця, вночі, плачучи розмальовувала писанки, де падала ЇЇ сльозинка,  залишалася цяточка. Тому й зараз ними часто розписують яйця.

Є вірування й про те, що коли люди перестануть розмальовувати писанки, настане кінець Світу. 
Тому, аби цього не сталося, вчора 17 квітня,  гості ІЦ «Вікно в Америку» мали змогу познайомитися із дивом перетворення звичайного яйця у веселу Великодню писанку.











Майстер-клас присутнім давав відомий на Волині писанкар Андрій Бондарчук. Цікавою та змістовною була його розповідь про історію писанки та символи якими її оздоблюють.


Вперше у такому дійстві взяли участь представник Корпусу Миру в Україні, американка Крістін та студентка Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки, африканка Крістабель, що під пильним оком Андрія, надзвичайно зосереджено  водили писачками по білому тлі яйця аби прилучитися до магії створення писанок.








Насамкінець було зроблене спільне фото із «шедеврами», створеними власними руками.


Фоторепортаж...





Скоро Великдень!!!!!!!

.

Так народжується диво-писанка
  Писанка у африканському стилі







 


четвер, 4 квітня 2013 р.

ЇЇ душа співає разом з нами




Сьогодні у ІЦ «Вікно в Америку» відбулася музична година «ЇЇ душа співає разом з нами», присвячена 60-річчю від дня народження Квітки Цісик – американки, українського походження. ЇЇ пісні, співані душею, прийшли до українського читача зовсім недавно – із здобуттям Україною незалежності. Ведуча, бібліотекар І категорії Олена Довгун, використавши віртуальну подорож, провела присутніх життєвими стежками.






   
З екрану прозвучали пісні у виконанні Квітки Цісик, а також інтерв’ю з нею, записане під час  приїзду до Львова і спогади про Квітку наших сучасників. 







Олена Пишнюк, керівник ІЦ "Вікно в Америку", допомогла здійснити віртуальну подорож у життя Квітки Цісик










Присутні, зі сльзами на очах, прислухалися до голосу Квітки Цісик