Публікації

Показано дописи з березень, 2014

Навчання в США

Зображення
17 березня до інформаійного центру вікно в Америку завітав Андрій Хаталяк зі Львова, директор  консультаційного центру Освіта з презинтацією «Вступ до унівеситетів США: як домогтися успіху у вступі та фінансовій підтримці.»  На ній були присутні студенти Східно Європейського Національного Університету імені Лесі Українки. Вони дізналися про можливіть вступу в університети та коледжі США, отримання фінансової допомоги та інформацію про навчальні матеріали для підготовки до вступу.

Орю свій переліг...Та сію слово

Зображення
Сьогодні, у відділі документів іноземними мовами відбулася презентація книжкової  виставки з нагоди 200-річчя від дня народження, Тараса Шевченка "Орю свій переліг...Та сію слово". На ній звучала поезія у перекладі англійською, німецькою, польською, білоруською мовами. Невмирущі твори Кобзаря було перекладено більш ніж на 100 мов світу. Називаючи Шевченка "Послом Господнім на землі, національним пророком",- Пантелеймон Куліш стверджував, що "сяйво  духу його було чимось надприроднім". Люди це бачили і розуміли за життя Кобзаря. Відчуваємо ми це і нині, на відстані двох століть. Й скільки не триватиме історія, постать Шевченка буде ставати все вищою, а його дума та пісня будитимуть серця людей.

Шевченківські читання у книгозбірні

Зображення
"Про Шевченка треба нині не на святах промовляти, а кричати на вуличних перехрестях. Щоб як дзвін тривоги калатало його слово! Ніколи бо він не був такий актуальний, як у наш час. Ніколи не було між нами стільки оглухлих, стільки сліпих", - словами, що так співзвучні й нашому часові, розпочав свою доповідь Дмитро Донцов 9 березня 1950 року на Шевченківській академії. Уривки доповіді сьогодні були зачитані у вестибюлі нашої книгозбірні на Шевченківських читаннях. Пчілки-поліглоти читають "Заповіт" Працівники нашої книгозбірні читали прозу та поезію про Шевченка відомих українських письменників, звучала поезія діаспори та письменників Волині.  Звучало й вогненне слово Кобзаря не тільки українською а й англійською, німецькою та французькою мовами. його продекламували працівники відділу документів іноземними мовами.  Загальна світлина на згадку Скільки не триватиме історія постать Шевченка ставатиме все вищою, а його дума і пісня будитимуть серця людей