середу, 21 травня 2014 р.

Зустріч з вчителями в ІЦ «Вікно в Америку»

Вчителі "на шкільній лаві"


Сьогодні у ІЦ «Вікно в Америку» відбулася зустріч з викладачами англійської мови загальноосвітніх шкіл Волинської області.
Англійську можна вчитит й за допомогою комп'ютерних ігор
Керівник центру Олена Пишнюк розповіла присутнім про ресурси центру (книжкові та електронні), та заходи, що проводяться в його стінах. По закінченні екскурсії, вчителі мали змогу самостійно ознайомитися з книгами та електронними носіями.

 На закінчення було зроблено світлину на згадку.




Живе спілкування завжди цікаве

Світлина на згадку

понеділок, 12 травня 2014 р.

Тиждень польської культури в бібліотеці






Сьогодні в нашій книгозбірні відкрився тиждень польської культури. У його рамках  товариство польської культури  ім.  Тадеуша Костюшка святкує  25-річчя від дня свого заснування. З товариством наша бібліотека, зокрема відділ документів іноземними мовами, має давні творчі та дружні стосунки, свідченням цьому є спільне проведення цікавих імпрез.
Ось і цього разу відділ документів іноземними мовами, у рамках тижня полської кульури, розгорнув книжкову виставку під назвою: «Taka to nasza Ojczyzna!». Вона складається з трьох розділів.
У 1-му розділі «Шляхами історії» читачі знайдуть інформацію про історію поьського народу від найдавніших часів до сьогодення.
2-й розділ «Запрошуємо до подорожі» розкривають книги про польський регіон, окремі міста.
            У 3-му розділі «Лауреати Нобелівської премії у галузі літератури» можна знайти біографії та твори видатних польських письменників, лауреатів цієї премії. 





Генрику Сенкевичу 1905 року було присуджено Нобелівську премію «за видатні заслуги у сфері епосу» та роман «Quo Vadis»















1924 року «За великий національний роман – епос «Селяни» було присуджено Нобелівську премію Владиславу Реймонту











Чеславу Мілошу було присвоєно Нобелівську премію 1980 року, як тому, "хто з безкомпромісною проникливістю аналізує незахищеність людини у світі багатьох конфліктів" 








Віславі Шимборській – 1996 року. «За поезію, що з іронічною точністю зображує історичні та біологічні явища в контексті рельності людства».


четвер, 8 травня 2014 р.

Ми матір називаємо святою

«Ми матір називаємо святою», - називається книжкова виставка, що відкрилася у відділі документів іноземними мовами. Вона приурочена до Дня матері, який святкуватиме Україна 11 травня. Виставка складається з 4 розділів.
 У першому розділі, що має назву «Мати Божа Непорочна, як лілея біла», - читачі можуть знайти інформацію про Божу Матір та святих жінок. Цікавою для користувачів буде книга «Mother of God», автор якої Мірі Рубін досліджувала життя Богородиці. Представлено тут й поезію видатного польського перекладача та письменника Людвіка Сирокомлі, присвячену Матері Божій Остробрамській. Вірш має назву «Hymn do Najświętszej Panny w Ostrej Bramie».
Другий розділ має назву «Ти ж бо українка - Україно» (Є Гуцало). Тут читачі можуть знайти поезію видатних українських письменників, присвячену нашій державі -Україні.
Третій розділ, що має назву «Де мати рідненька – там й сорочка біленька», буде цікавим для викладачів шкіл. Тут представлено методичні розробки свят з нагоди дня матері українською, англійською та німецькою мовами, а також пісні та вірші, присвячені найріднішій на землі людині – мамі.
У четвертому розділі «Знак материнства – добрий знак життя» (С.Бурлаков), читачі знайдуть художні твори, та фольклорний матеріал, присвячений матерям. Зокрема, антологію «Книга про матір», у якій розміщено вірші українських поетів ХІХ-ХХ століть,  збірку поезій Петра Гоця «Найдорожче – батько, мати». Окрім того - вірш польської письменниці Ярослави Павлюк «Mamy otwarte drzwi», який надруковано в збірці поезій «Zwracam się do pamięci», а також фольклорні дослідження Олександри Кондратович, тощо.

Ласкаво просимо усіх бажаючих переглянути нашу книжкову виставку!

Принагідно вітаємо усіх наших  мам та бабусь з цим чудовим весняним святом! Нехай під покровом Матері Божої вони будуть нам здоровими, веселими і щасливими. Цінуймо наших мам, бо вони у нас найкращі!
3 роки – матусю, ти моя найкраща!
10 років – матусю, я тебе люблю!
15 років – мамо, не кричи!
18 років – я хочу втекти з цього дому!
35 років – я хочу вернутися до мами!
50 років – я боюся втратити тебе, матусю!
70 років – я все віддала б, щоб знову побачити тебе, матусю!

МАТЕРІ ТА ДІТИ НАШОГО ВІДДІЛУ.


"Жу-жу-жу, маленька бджілка" - Мілана Веремчук з мамою









"Коси твої, наче вишенька, біленькі!"- Ольга Кириченко з мамою
 "З дитинства з книгою дружу" - Денис Пишнюк з мамою



Мирного неба нам усім і Божої ласки!