Публікації

Показано дописи з вересень, 2014

Бібліотека - територія єдності

Зображення
Бібліотека - територія єдності., - під такким девізом проходить цього року Всеукраїнський день бібліотек.  Сьогодні  у нашій книгозбірні  приймали вітання  бібліотекарі з трьох обласних бібліотек. Ведучою імпрези була Людмила Стасюк – Заслужений працівник культури України, директор головної бібліотеки області. Почесними грамотами та подяками було нагороджено багато наших колег.  Приємно, що подякою від обласного управління культури було нагороджено і нашу «пчілку-поліглота» - Марію Лавренюк: за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток бібліотечної справи та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Вітаємо її і бажаємо успіхів на професійній ниві, творчого зростання та родинного затишку! Нагороди знайшли своїх героїв :)

Зустрічі для викладачів англійської мови

Зображення
З 23 вересня   в ІЦ   « Вікно в Америку »  роз почал ася сері я зустрічей для викладачів англійської мови з агальноосвітніх шкіл нашої області . Перш ніж розпочалися заняття, керіник центру Олена Пишнюк розповіла про останню колекцію документів, що отримав центр та про можливість використання цих книг та електронних видань у роботі педагогів. Далі йшлося про про сучасні технології та їх ефективне використання у вивченні англійської мови, зокрема, комп’ютери, IPAD , електронні книги. Окрім того,  виступали і викладачі з темами про підвищення міжкультурної толерантності в школі, про освіту, педагогічний процес у загальноосвітніх школах, тощо.

Подорож школярів у світ англійської мови

Зображення
Сьогодні ІЦ «Вікно в Америку» та відділ документів іноземними мовами з екскурсією відвідали учні 9-А класу школи-ліцею №22. Школярі дізналися багато корисного про вивчення англійської мови завдяки онлайн-підручнику « English 123» та продовження цієї корисної справи через спілкування та перегляд англомовних фільмів у ІЦ «Вікно в Америку». З учнями поспілкувалися - головний бібліотекар відділу документів іноземними мовами, координатор інформаційного центру Олена Пишнюк та провідний біліотекар відділу документів іноземним мовами Марія Лавренюк. Марія Лавренюк розповідає про мультимеійний підручник "English 123" Олена Пишнюк знайомить учнів з ресурсами ІЦ "Вікно в Америку" По закінченні екскурсії діти мали змогу побавитися в "Монополію"

Майбутні педагоги відвідали іноземний відділ

Зображення
Сьогодні відділ документів іноземної мови з екскурсією відвідали майбутні педагоги – студенти Луцького педколеджу. Завідувач відділу - О. Кириченко розповіла присутнім  про історію відділу, який було засновано 1974 року, про сьогодення.  А також про фонд підручників та періодики, про онлайн-підручник  English  123”, п родемонструвала виставку плакатів, приурочену до 11 вересня, день, що став найтрагічнішою сторінкою в історії новітньої Америки, та  проанонсувала літературний вечір «Апостол естетизму» з нагоди 160-річчя від дня народження Оскара Уайльда, англійського письменник.

Зустріч з майбутніми бібліотекарями

Зображення
Вчора відділ докуметів іноземними мовами з екскурсією відвідали студенти І курсу бібліотечного факультету волинського державного училища культури і мистецтва ім. І.Стравінського. Працівники – О.Кириченко та М. Лавренюк розповіли майбутнім бібліотекарям  про довідковий апарат, фонд книг та періодики, бібліографічну роботу, та цікаві імпрези, що проводяться у стінах відділу. Марія Лавренюк, провідний бібліотекар, ознайомила присутніх з  онлайнпідручником “ English 123”. Завідувач відділу - Ольга Кириченко розповіла про роботу ІЦ «Вікно в Америку». Студенти уважно слухали розповіді працівників та зацікавилися можливістю безкоштовно вивчити англійську мову

11 вересня 2011: Америка під час атаки

Зображення
Минуло вже понад 10 років відтоді, як ісламські терористи – смертники на захоплених літаках атакували  в Нью-Йорку вежі Всесвітнього торгового центру. Офіційно встановлено 2900 імен загиблих (не враховуючи терористів) і більш як 6000 постраждалих. Серед загиблих громадяни з 90 країн світу. У відділі документів іноземними мовами відкрито виставку плакатів «11 September 2001: America under Attack » . На цих плакатах зображено перші сторінки відомих періодичних видань Америки, Франції, Болгарії, Японії, Великобританії,  в яких йдеться про трагедію 11 вересня. Окрім того, в книгах, що представлено на полиці поряд, читач має змогу  знайти інформацію про поняття світового тероризму та найвідоміших терористів світу. Ця виставка є актуальною для нашої країни, тому, що автоматично хочеться провести паралель з подіями, що відбуваються в Україні нині: загибеллю малайзійського боїнга та війною на сході нашої держави.