неділю, 26 квітня 2015 р.

«Windows go biking» стартував у Тернополі


Олена Пишнюк - керівник ІЦ «Вікно в Америку» взяла участь Всеукраїнському флешмобі «Windows go biking», який успішно стартував 22 квітня в Тернополі.
Цей флешмоб є результатом виграного гранту керівниками інформаційних центрів з п’яти областей: Волинської, Дніпропетровької, Полтавської, Тернопільської та Хмельницької. У ньому взяли участь не тільки керівники центрів, а й читачі бібліотеки – учасники Клубу спілкування англійською мовою та Клубу граматики англійської мови для початківців.
Впродовж двох годин вони їздили по зелених зонах Тернополя, спілкувалися з перехожими, популяризували діяльність центру та здоровий спосіб життя. Орієнтовний метраж велопробігу 6 кілометрів. Флешмоб стартував від Тернопільської обласної бібліотеки для молоді, а завершився на Острівку Кохання плетінням «павутини дружби».




Окрім того, Олена Пишнюк виступила з презентацією цікавих заходів, що проводить наша книгозбірня. Зацікавленість у присутніх викликав флешмоб "Обійми мене, обійми мене, обійми..." , який ініціював відділ документів іноземними мовами
 Луцьк – наступне українське місто, яке буде у травні вітати учасників флешмобу «Windows go biking».


вівторок, 7 квітня 2015 р.

Англійську мову можна вивчити у бібліотеці

Починаючи з 28 березня, в ІЦ «Вікно в Америку» волонтери громадської організації «Фундація розвитку громад» та студенти останніх курсів романо-германської філології Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки, для усіх бажаючих проводять безкоштовні курси з вивчення англійської мови.
Охочих вивчити англійську мову, або поновити свої знання виявилося понад 50 чоловік. Це і бізнесмени, і юристи, і студенти, і пенсіонери з різним рівнем знань.

На першому занятті кожен, наскільки бракувало мовного запасу, розповів англійською мовою про себе, свої уподобання, плани на майбутнє та мотивацію для вивчення англійської мови. Всі учасники завповнили тести (задля вивчення їх рівня знань). Їх було поділено на кілька груп. Навчання проходитиме 5 тижнів. По його закінченні, будуть набиратися нові групи.

суботу, 4 квітня 2015 р.

Торжество Воскресіння!

Завтра християни римо-католицького обряду святкують Христове Воскресіння. Щиро вітаємо усіх з цим величним днем і запрошуємо переглянути книжкову виставку «Торжество Воскресіння» у відділ документів іноземними  мовами. Тут ви знайдете інформацію про особливості святкування Великодня у країнах Європи та США англійською, німецькою та польською мовами. А також матимете змогу причаститися з першоджерел: «Нового Заповіту» німецькою та англійською мовами.

Вхід Господній у Єрусалим (Вербна Неділя)


А усіх православних християн ми вітаємо з Вербною Неділею. 














Нехай вербова гілочка ваших близьких, своїми веселими доторками зі словами: "Не я б'ю, верба б'є. За тиждень - Великдень!", -  подарує міцне здоров’я на цілий рік.