четвер, 21 лютого 2019 р.

Уроки Еріха Кестнера

Cьогодні у відділі документів іноземними мовами відбулася літературна година «Уроки Еріха Кестнера». 
Еріх Кестнер – відомий  німецький письменник, сатирик, каберист. Популярність  собі  завоював  завдяки своїм, повним іскрометного гумору, творам для дітей і юнацтва та сатиричній поезії на злободенні теми. Він належить до покоління письменників, на долю яких випали всі складні і трагічні переживання, якими багата історія ХХ століття.
Його найвідомішими творами для дітей є роман «Еміль і детективи» та повість «Подвійна Лотта».  І хоча ці твори були написані у 2—30 роках ХХ століття, вони були перекладені багатьма мовами світу. «Еміль і детективи» двічі екранізувався у Німеччині: у 1931 та 2001 роках, а «Подвійна Лотта», через свою широку популярність, знайшла свої кіно адаптації в Індії,Ірані, США, Швеції, Кореї та Японії.
Українською мовою були перекладені окремі твори Еріха Кестнера: «Еміль і детективи», «Еміль і троє близнюків», «Повість про Чоловічка», «Летючий клас», «Крихта та Антон». У своїй більшості, твори Еріха Кестнера були написані для дітей і про дітей, тому, що він вірив у творчу силу молоді. Він був одним з небагатьох майстрів слова, творами якого зачитувалися з однаковим інтересом і діти, і дорослі.
Ведуча – О.Кириченко розповіла присутнім про життя і творчість письменника, присутні мали змогу переглянути уривки з фільмів «Еміль і детективи» та «Подвійна Лотта».





Немає коментарів:

Дописати коментар