"Без музики життя було б помилкою" (Ніцше)

29 вересня у відділі документів іноземними мовами було відкрито книжкову виставку «Музична мозаїка», приурочену до Всесвітнього дня музики.
1 розділ виставки, що має назву «Універсальна мова людства», розкривають книги про історію музики від найдавніших часів. Цікавою є книга «Muzyka w swiecie starozytnym», автор – Курт Сагс, що вийшла у Варшаві в1981 року.  У енциклопедії «World Book» можна знайти визначення терміну «музика», етапи її розвитку.
У 2 розділі «Музика провинна висікати вогонь з людських сердець» (вислів  Бетховена), читачі мають змогу знайти інформацію про класичну музику. Тут представлено книги про світил класичної музики різних століть. Можна знайти біографії Гайдна, Моцарта, Баха, Бетховена, Ліста та інших відомих композиторів.
3-й розділ, що має назву «Музика технологічної ери», висвітлює питання сучасної джаз, рок, популярної музики. У ньому представлено книги  про відомих музикантів: Луї Армстронга, Мадонну, гурти «Бітлз», «Ролінг Стоунз» та інші.
Книгами, що розміщені на виставці, можуть скористатися усі бажаючі, хто володіють англійською, німецькою та польською мовами. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги