Змістовне спілкування через океан





Про менших братів наших, що потребують опіки і турботи йшлося на телемості з Адамом Параскандолою, жителем Вашингтона (США). 15 років пропрацював він директором притулку для тварин, є членом Міжнародної організації, що спеціалізується на боротьбі проти насилля над тваринами.





Пан Параскандола розповів присутнім - директорові та представникам луцького притулку, а також усім, хто не на словах любить тварин,  про те, що у Америці  вже давно функціонують притулки для тварин. Деякі з них -  державні, а деякі - приватні, відповідне й фінансування у них. Державні притулки мають брати усіх тварин без винятку, а у приватних є право вибору.
У США видано ряд законів про захист людей від тварин, та тварин від жорстокого поводження людей. За що, власне, винний навіть може бути засудженою до кількох років позбавлення волі.
Цікаво, у притулках США живуть не тільки домашні тварини, а й кролики, кози, змії, тощо.


Лучани із задоволенням спілкувалися з Адамом, засипали його запитаннями про утримання тварин в Америці, щеплення. Чи є карантин для нових тварин, чи застосовується евтаназія, якщо так, то для яких тварин та ін. Окрім того, попросили поділитися відеоматеріалами з притулків Америки, на що Адам з радістю погодився.






Наприкінці усі оплесками подякували Адаму Параскандолі за цікаву зустріч.










Вела телеміст, а водночас працювала перекладачем координатор ІЦ "Вікно в Америку" Олена Пишнюк

Коментарі

  1. А ви вже чули про "Дружній рій"? Це - друг, порадник твій і мій. Все допоможе вам знайти - тож варто всім сюди зайти.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги