Що не край - то звичай!

У Франції символом Пасхи є дзвони. Є такий переказ, що у Велику п’ятницю дзвони з усієї Франції летять до Ватикану, аби виказати усю скорботу, що християни відчувають у день хресної смерті Ісуса Христа. Повертаються назад у світлу Великодню неділю. Тому всі дзвони у країні з п’ятниці до неділі мовчать.

Найулюбленішими ласощами дітей у Франції, є різні шоколадні смаколики: зайці, яйця, рибки, курчата, дзвони, які батьки ховають у садку.  Зранечку дітвора із задоволенням їх шукає.

Традиційними кольорами датчан у ці дні є жовтий та зелений. У ці кольори прибрані і святкові столи. Діти відсилають своїм рідним та друзям святкові листівки із смішними віршиками-дражнилками, які прикрашають пролісками. Замість підпису ставлять крапки – скільки літер у імені автора, стільки й крапок. Якщо хтось здогадався від кого листівка – отримає у подарунок крашанку.






             

У Африці Великдень є одним із найважливіших свят, адже тут проживає понад 150 мільйонів християн, які одягнувши традиційні костюми, відвідують нічну службу. Готують, зазвичай, смажену курку і рис.



            В Індії, ще з колоніальних часів, є традиція святкування Пасхи, хоча християн у країні проживає лише біля 2,5 % всього населення. Воно відбувається за кращими індійським традиціями. Богослужіння, подарунки, карнавали – невід’ємна частина свята. Окрім того, є традиція обмінюватися кольоровими ліхтарями та пасхальними тістечками. Традиції малювати писанки немає, проте у магазинах можна придбати розмальовані яйця та великоднього зайця.
Інформація, викоритана у блозі, взята з інтернет-видань.

Усім веселого Великодня!

Коментарі

  1. Дорогі колеги! Оскільки нам прийшла нагорода «Чудо-блог»,
    ми повинні передати її по естафеті іншим блогам. Після перегляду багатьох блогів, ми пропонуємо вам цю нагороду.

    Потрібно:
    - подякувати тому, хто нагородив Вас званням "Чудо-блог" та розмістити активне посилання на його блог;
    - розмістити на своєму блозі зображення нагороди;
    - передати естафету іншим цікавим блогам;
    - написати сім фактів про себе;
    - повідомити про нагороду в коментарях.

    ВідповістиВидалити
  2. Шановні колеги, дякуємо за високу оцінку нашого блогу.
    Нам приємно, що вам подобається те, що ми робимо.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги