Україна на мапі світу


Назва книжкової виставки, відкритої у відділі документів іноземними мовами напередодні святкування 21-ої річниці Дня Незалежності України. Саме 21 рік тому, 24 серпня було прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення Незалежності України. Про цю подію та процес відокремлення нашої держави, становлення її суверенітету та про те, що являє собою сучасна Україна, територіальний устрій (визначні міста та села), її народ, промисловість, пам’ятки архітектури та її культурна спадщина представлені книги першого розділу виставки під назвою «Україна – незалежна держава».

Другий розділ виставки має назву «Україна на міжнародній арені. Українська  діаспора». Книги цього розділу містять інформацію про міжнародні відносини нашої держави, її зв’язок з Польщею, Хорватією, українсько-єврейські зв’язки. В народі є відомий вислів «Нашого цвіту по всьому світу», отож про життя української діаспори в різних куточках світу (Італії, Аргентині, Хорватії, Канаді, США) можна дізнатися з книг, що знаходяться під другим розділом виставки.

Тарас Шевченко, Іван Франко, Микола Лисенко, Михайло Грушевський, Катерина Білокур та багато інших українців є славетними у всьому світі. Почерпнути інформацію про цих та інших великих особистостей з України ви можете з третього розділу нашої виставки під назвою «Відомі у світі Українці».


На виставці представлені книги українською, англійською, німецькою, польською, єврейською, хорватською та іншими мовами.
Ласкаво запрошуємо відвідати нашу виставку та з Днем Незалежності Вас, українці!
Дзвін щабель, пісні, походи,
воля соколина,
тихі зорі, ясні води –
моя Україна.
В. Сюсюра

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги