День Подяки в ІЦ "Вікно в Америку"


День Подяки - традиційне загальнонаціональне свято Сполучених Штатів. Його мета – подяка Богові  за хороші врожаї та одержані блага протягом року. Воно відзначається в Америці у четвертий четвер листопада. Корінням свято сягає  17 століття, коли колоністи, що вижили холодної зими 1621 року завдяки індіанцям, влаштували для себе і для них триденне свято з подячними молебнями і бенкетом.
Уперше це свято відзначили широко 26 листопада 1789 року за президентства Джорджа Вашингтона. А вже 1863 року Президент Авраам Лінкольн оголосив це свято загальнонаціональним.
Обов’язковими стравами на день подяки є фарширований індик з журавлинним соусом і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня спеціально, аби забезпечити кожну американську родину, в Сполучених Штатах вигодовують багато індиків. 

 Вчора, 29 листопада, члени клубу розмовної англійської мови також святкували в ІЦ "Вікно в Америку" День Подяки: бавилися у різні ігри та куштували смаколики. Була, безперечно, й традиційна запечена індичка. 


 
Смаколики, у день свята, готували члени клубу

"Капельмейстаром" свята був Сем Адамс - представник Копрусу Миру в Україні.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги