четвер, 15 вересня 2016 р.

10-літній ювілей ІЦ "Вікно в Америку"

Вчора в ІЦ «Вікно в Америку» відбулося святкування 10-літнього ювілею.
Катерина Веремчук провела екскурс у минуле
Усі присутні, разом з ведучою – керівником американського центру Катериною Веремчук здійснили віртуальну подорож у недалеке минуле, коли 14 вересня 2006 року, за сприяння Посольства США в Україні, відбулося його урочисте офіційне відкриття. На ньому були присутні: прес-аташе Посольства США в Україні Джон Саліван, директор Центру інформаційних ресурсів Валентина Пашкова, академік Микола Жулинський та інші високоповажні особи, що були причетні до створення та втілення цього проекту. Щороку, протягом  десятиліття,  центр отримує значну фінансову допомогу Посольства США в Україні для придбання в інформаційний центр не тільки книг, зручних меблів, відео колекції документальних та класичних художніх американських фільмів, а й програми  для забезпечення онлайнових баз даних, комп’ютери з підключенням до мережі інтернет, проектори,  інтерактивну дошку,
iPad-и, електронні книги, тощо.
На святковій імпрезі виступили: заступник начальника обласного управління культури В. Стрільчук, директор книгозбірні, Заслужений працівник культури України Л.А.Стасюк, волонтер Корпусу Миру в Україні  Сем Абрамс, С.С. Горбач - викладач факультету романо-германської філології  СНУ ім. Лесі Українки,  С.А.Бацай – методист Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти та інші. На адресу керівників Олени Пишнюк та Катерини Веремчук центру звучали теплі слова привітань та подяка за гарну роботу.

Нагорода знайшла своїх героїв
На урочистостях не обійшлося й без нагород: Олена Пишнюк за значний внесок у розвиток бібліотечної справи, високий професіоналізм, активну участь у проектній діяльності та з нагоди 10-річчя заснування інформаційного центру «Вікно в Америку», була нагороджена Почесною грамотою управління культури волинської ОДА. Подякою нашої книгозбірні було нагороджено Сема Абрамса за активну співпрацю з бібліотекою з розвитку ІЦ «Вікно в Америку», вагомий внесок у зміцнення дружби і взаєморозуміння американського та українського народів.
Дійсно, нині ІЦ «Вікно в Америку» є справжнім осередком живого й дружнього спілкування, креативності і просто незабутніх вражень для митців, викладачів, науковців. Та й, власне, для всіх, хто цікавиться не тільки культурою, історією цієї великої держави, а й життям простих американців.
Інтерв'ю для волинського телебачення

С.С. Горбач завжди бажаний користувач та гостя  американського центру
С.А.Бацай з учителями Волині наші хороші користувачі

Ольга Корука - активістка клубів


Є.І.Тандура - "морський вовк" - наш користувач з 1976 року

На свято всією родиною!


як же на святі без свічок?





Немає коментарів:

Дописати коментар