Екскурсія бібліотекарів у відділ документів іноземними мовами!!!

   


   В рамках дводенного семінару для молодих бібліотекарів відділ документів іноземними мовами мав чудову можливість зустрітися з колегами в бібліотеці.

  


   Учасники семінару з різних куточків України дізналися про  специфіку нашого відділу, про те що саме в нашому відділі ми обслуговуємо користувачів багатьма мовами світу, в основному англійською, німецькою, французькою, польською, дуже часто чеською і латинню, рідше португальською, італійською, арабською, китайською та іншими.  Одних словників у нашому відділі 91 мовою світу!!! Це словники паралельні, багатомовні паралельні, спеціальні: економічні, політичні, з історії, мистецтва, медичні. А є словники, без яких аж ніяк не обійтися у вивченні іноземних мов: етимологічні, лексичні, тлумачні, тематичні, фразеологічні, сленгу, крилатих виразів та інші. 


   Художня література яка представлена як в оригіналі так і в адаптованому форматі, у переважній більшості англійською, німецькою, польською та французькою мовами теж викликала  великий інтерес серед бібліотекарів. Наші гості дізналися багато нового, що може їх надихнути на вивчення іноземних мов та покращити свої знання за допомогою літератури, яка є безцінним скарбом на допомогу користувачеві у вивченні іноземних мов у нашій області!




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги