Нація, яка читає – непереможна!

 


Сьогодні на базі ІЦ «Вікно в Америку» Волинської ДОУНБім. Олени Пчілки проходив семінар учителів зарубіжної літератури нашого міста на тему: «Формування читацької компетентності на уроках зарубіжної літератури». Семінар проводили викладачі закладу загальної середньої освіти Луцький ліцей №23 Луцької міської ради.




Семінар відкрила Світлана Куляк – директор професійного розвитку педагогічних працівників.


З вітальним словом перед  учасниками семінару виступила заступник директора з питань інформатики нашої книгозбірні Наталія Рибачук. Окрім того прозвучали виступи викладачів ліцею №23. Зокрема, Лідії Бабули – заступника директора із навчально-виховної роботи, Ліни Алпацької та Олени Луцюк – вчителів зарубіжної літератури цього навчального закладу та Любові Горніч – практичного психолога ліцею.


«Залучення користувачів до читання. Сучасні можливості та напрацювання» тема виступу  Ольги Кириченко - завідувачки відділу документів іноземними мовами Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки.


Семінар пройшов у плідній та творчій атмосфері. Підсумком семінару став висновок, що необхідною складовою сучасної просвітницької діяльності шкіл і бібліотек має стати мотивація дітей та молоді до читання корисної літератури, участі у різноманітних конкурсах, творчої самореалізації. Саме читання у наш, такий не простий час, може стати тією об’єднуючою силою, що здатна консолідувати українців навіть під час  війни. Бо нація, яка читає – непереможна!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги