четвер, 9 лютого 2012 р.

Джаз об'єднав континенти





8 лютого у ІЦ "Вікно в Америку" відбувся телеміст зі Сполученими Штатами Америки. Кажуть, музика об'єднує серця. Цього разу тема джазу стала саме тією об'єднуючою ланкою.











Студенти інституту мистецтв ВНУ ім. Лесі Українки (керівник Інна Кириченко ) цікаво та змістовно вели діалог з тернопільчанкою Соломією Горохівською – успішною піаністкою і скрипалькою, лауреатом Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів.









 Свого часу Соломія здобула ступінь бакалавра у тернопільському Державному музичному училищі та магістра – у Національній музичній академії ім. П.І.Чайковського. Нині вона мешкає у Вашингтоні, де здобуває ступінь доктора музичних мистецтв у Вашингтонському Католицькому університеті. Здобувши класичну освіту, знайшла себе у джазі, виступаючи як солістка американських гуртів, зокрема гурту «Гердан». Широкою є її гастрольна палітра у США: Вашингтон, Філадельфія, Детройт, Александрія, Піцбург та ін. Окрім того, Соломія бере активну участь у багатьох сучасних  фестивалях джазової та класичної музики не тільки як інструменталістка, а й  вокаліста.

У рамках телемосту всі присутні мали змогу переглянути змістовну та цікаву відео презентацію Соломії Горохівської про зародження та етапи розвитку джазу, як музичного мистецтва у США та його асиміляцію у Європу.



















Вела телеміст координатор ІЦ «Вікно в Америку» О.Пишнюк

Немає коментарів:

Дописати коментар