Стимул для активного життя

                                                        
«Насамперед ми – люди», - під такою назвою у актовій залі нашої книгозбірні пройшла тематична година, проведена спільно з громадською організацією «Стимул», яку очолює Г.Федорович. У рамках години було здійснено перегляд документальної  стрічки американських кінематографістів з однойменною назвою.  Цей фільм, для ІЦ «Вікно в Америку» подаруванний Посольством США в Україні. 










Продемонстрували стрічку для присутніх працівники відділу документів іноземними мовами О.Пишнюк та К.Веремчук.












Під час тематичної години прозвучали виступи М.Якимчука – заступника начальника управління охорони здоров’я міської ради, О.Матвійчук – завідувача центру практичної і соціальної роботи луцької міської ради.  





Своїми роздумами поділилася з присутніми і Мельник Олена – голова обласного громадського об’єднання батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку, учасник програми OPEN WORLD, яка відвідала США у 2011 році, та ознайомилася з методами вирішення цієї проблеми у цій мегакраїні.


Виступаючі схвильовано висловлювали свої думки з-приводу відношення нашої держави та деяких категорій громадян до інвалідів, адже зміна світогляду з цього питання є  гостро злободенною. Підтримка людей з особливими потребами, може стати їм потужним стимулом для активного життя.
Власне, третій рік поспіль наша бібліотека співпрацює з громадською організацією «Стимул», що об’єднує молодих інвалідів із вадами зору. ЇЇ засновником був Д.Клименко. На першому поверсі книгозбірні функціонує  аудіо бібліотека, в колекції якої є звукові книги. Її користувачами можуть стати всі бажаючі. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги