Батько польського роману


 «Батьком польського роману» справедливо називають Юзефа Ігнація Крашевського, чия титанічна праця занесена до Книги рекордів Гіннеса.
Його творча спадщина  налічує понад 600 томів. Крашевський є автором 232 романів у 455 томах, повістей, поетичних та драматичних творів, літературних, історичних, публіцистичних, мистецьких наукових статей, епістолярної спадщини у  декілька тисяч листів, подорожніх нарисів, робіт з етнографії, пам’яткознавства, фольклористики.
23 роки своєї творчої діяльності письменник присвятив нашому краю, залишив яскравий слід  у волинському краєзнавстві. Багато фактів Крашевський брав безпосередньо з життя.
Наукова праця письменника на Волині була надзвичайно плідною. Особливо варто відзначити роботу з дослідження старожитностей:  зібрання документів та речових джерел до історії краю, замальовки з пам’яток архітектури, участь у діяльності, спрямованій на захист від руйнації старовинних замків, палаців, храмів, творів культового мистецтва. 

У відділі документів розгорнуто книжкову виставку, що має назву "Великий романіст", з нагоди 200-річчя від дня народження цієї неординарної особистості. У двох розділах якої користувачі мають змогу знайти інформацію про Крашевського, а також його твори не тільки в оригіналі, а  й у перекладі

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги