вівторок, 29 квітня 2014 р.

Зустріч з Вільямом Шекспіром





«Я вуст своїх брехнею не поганив…», - мала назву літературна година, що відбулася 28 квітня у відділі документів іноземними мовами. Її було приурочено до 450-річчя від дня народження великого англійського драматурга і поета – Вільяма Шекспіра.




Ведуча – Ольга Кириченко, завідувач відділу документів іноземними мовами, здійснила разом із студентами ВНУХТ коротеньку віртуальну подорож у епоху Відродження, яка подарувла світові цілу плеяду відомих імен, серед яких немеркнучою зіркою світить ім’я великого Шекспіра, драмами якого можна міряти життя цілого людства.
 Нажаль, про його життя збереглося мало інформації. І хоча не залишилося ні щоденників, ні листів, ані спогадів сучасників (перша, зовсім стисла його біографія, написана якимиось Нікезом Роу вийшла друком лише за сто років по його народженні), Вільяма Шекспіра можна назвати словами Ліни Костенко - «поетом для епох». Адже минуло майже півтисячоліття, а над його драмами та трагедіями плачуть, цитують комедії та вчитуються у сонети.





Прозвучали сонети й на вчорашній імпрезі англійською мовою, та у перекладі на українську Дмитром Павличком. Їх прочитала - провідний бібліотекар відділу документів іноземними мовами Марія Лавренюк. 


По закінченню літературної години, студенти мали змогу переглянути кінострічку за мотивами комедії Шекспіра «Приборкання норовливої», зняту американськими та італійськими кінематографістами. Світова прем’єра її відбулася 1967 року, у головних ролях – Елізабет Тейлор та Річард Бартон.




По закінченню фільму, студенти зацікавлено переглянули й книжкову виставку «Моя честь – моє життя», де представлено інформацію про Вільяма Шекспіра та його твори англійською і українською мовами.





Слайдопоказ про життя Шекспіра демонтрує Олена Пишнюк



Немає коментарів:

Дописати коментар