Яскравий слід на землі

   
Сьогодні у відділі документів іноземними мовами Волинської Універсальної Наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулося відкриття виставки «Яскравий слід на землі», з нагоди святкування 175-річчя від дня народження Марії Конопницької, польської письменниці, поетеси, новелістки, літературного критика і публіциста, автора творів для дітей і юнацтва.
Виставка складається з трьох розділів. Перший розділ має назву : «Марія Конопницька - автор поетичних збірок». Тут представлені книги віршів, у яких поетеса вміло трансформувала, особливо в образах, традиції фольклору, яскраво змалювала психологію людей. Поетеса сама не раз наголошувала, що своє покликання вона знайшла в служінні народові, що його трудові будні та сподівання на краще майбутнє стали основою, єством її творчості.
Марію Конопницьку знають в Україні і як поетесу, і як прозаїка – її твори перекладали П. Грабовський, М. Рильський, Д. Павличко, Р. Лубківський, М. Пригара, В. Струтинський. Другий розділ виставки має назву: «Прозові твори письменниці», де у центрі творчості Конопницької подається життя простого народу, викриття соціальної несправедливості, патріотичні та інтернаціональні мотиви. Оповідання Конопницької позбавлені зайвих повчань. Це пристрасне заперечення суспільної неправди, палке обвинувачення законів і етичних принципів буржуазного суспільства, щире вболівання над долею пригнічених, вибитих із колії життя простих людей, здатних на глибокі душевні поривання, на благородні вчинки.
Третій розділ виставки має назву: «Творчість для дітей», де представлені казки письменниці, які уводять читача до свого світу дива та атмосфери казковості з перших сторінок.

З більш детальним обсягом творчості письменниці ви можете ознайомитись завітавши у відділ документів іноземними мовами.
 
    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги