Слідами Тадеуша Костюшка


"Волинські пані", керівник Алла Гас
 Вчора у актовій залі бібліотеки відбулося підбиття підсумків року Тадеуша  Костюшка на Волині. Багатим був 2017 рік найрізноманітнішими заходами, що складалися у вінок шани цьому видатному синові польської землі. Це й година історичного портрету «Польща - його ім’я»,  яким, власне, він  й розпочався, і перегляд у стінах нашої книгозбірні документального фільму про Костюшка, відзнятого польськими кінематографістами, і експонування протягом усього періоду книжкової виставки під назвою «Себе перемогти…» , і, безперечно, подорож слідами Тадеуша Костюшка до Любешова (на Волині), де він здобував початкову освіту, а також до Білорусії та Польщі. Про цю подорож та відзнятий фільм «Слідами Костюшка», який було продемонстровано усім присутнім і йшлося на імпрезі.
Поважні гості з консульства
На ній були присутні поважні гості: представники генерального консульства Республіки Польща у Луцьку: віце-консул Республіки Польща у Луцьку Марек Запур та косули  Аннета Ксель  і  Іоанна Костеркевич, ксьондз-пробощ катедри Петра і Павла у Луцьку Павло Хомяк, представник департаменту міської ради Віктор Чіпко.

Виступ хору "Волинь", керівник Валентина Гаврилюк
Родзинкою імпрези стали виступи творчих колективів: ансамблю «Волинські пані», керівник - Алла Гас, та хору «Волинь», якому цього річ виповнюється 20 років, керівник -  заслужений діяч культури України Валентина Гаврилюк.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги