Конкурс на краще читання німецької поезії

Сьогодні  у актовій залі нашої книгозбірні відбувся конкурс   декламаторів на краще читання поезії німецькою мовою (у рамках відзначення Року німецької мови в Україні).
Ведуча конкурсу -Ольга Тибор
Його ініціатором та ведучою була Ольга Тибор - голова ГО «Товариства німців Волині». Завдяки ведучій, конкурс  пройшов у надзвичайно теплій, дружній обстановці. Переможених не було, адже кожен з  учасників, а їх було семеро, отримав  подарунок від організаторів.
Члени журі уважно слухають учасників конкурсу
Члени журі: Андре Бьом – асистент програми стажувань DAAD (Німецька академія обміну стажувань),  Людмила Антонівна Стасюк  - директор нашої книгозбірні, заслужений працівник культури України, Марта Микитюк – викладач СНУ ім. Лесі Українки та на курсах Гете-Інституту оцінювали учасників за кількома критеріями: вибір поезії, правильна вимова та артистичні дані.
І місце розділили між собою три учасники  – студенти СНУ – Валерія Юхта, Ірина Подолець, Інна Бохонська.
 ІІ місце – студентка СНУ Оксана Корнійчук та Віталій Книш - учень 10 класу гімназії №21;
ІІІ місце отримав Ярослав Каленюк – учень 4 класу гімназії №9.
Творинімецьких композиторів звучать у виконанні Л.Каленюк
Гарно вплелися в канву конкурсу й музичні хвилинки. Твори німецьких композиторів: Баха, Бетховена, Гайдна прозвучали у виконанні Л.М.Каленюк – викладача Інституту мистецтв СНУ ім. Лесі Українки та музичної школи №1 ім. Фридеріка Шопена.
Організатори конкурсу сподіваються, що він стане першою ластівкою в бажанні молоді нашого міста вивчити німецьку мову та культуру Німеччини.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги