Магія Різдва


Десь із глибин високих світлих марев,
Де розпрозорюються крильця в Янголят,
У тиху ніч до вбогої кошари
Молитва Божа лине... Свято свят:
ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! Велике вічне диво!
Животворяща Істинна Любов.
Благословенна мить — всміхнулась Діва
З Дитятком — в ореолі молитов.
                                               Надія Кметюк


Різдво є одним з головних рокових свят. Саме у цей час сонце вбирається у силу і починає обдаровувати землю своїм теплом. А до праведного люду всміхається Дитятко Боже. Світло перемагає тьму і  день перемагає ніч. Веселими зграйками бігають колядники від хати до хати, сповіщають про народження Христа, під ногами іскриться діамантами і хрумтить сніг чистий-чистий, неначе пелени Ісуса.


Свою шану Божій Дитині складає відділ документів іноземними мовами книжковою виставкою «Магія Різдва».
 У 1-му розділі, що має назву «Христос народився – хвалімо Його»  читачі можуть знайти  «Новий Завіт» англійською і німецькою мовами, а також інформацію про Різдво з енциклопедії «World Book Encyclopedia».
Книги, що представлено у 2-му розділі виставки під назвою «Різдво крокує по планеті» проінформують про особливості святкування свята у різних куточках світу: Німеччині, Великобританії, США, Мексиці, Франції. Матеріал тут розміщено, відповідно, цими мовами.
Для тих, хто бажає навчитися колядок, 3-й розділ «Колядка над землею білим янголом летить» допоможе у цьому. Збірники колядок з нотами тут розміщено німецькою, польською, англійською та румунською мовами.
У 4-му розділі «Бо прийдуть до тебе три празники в гості», розміщено книги і публікації з журналу «Welcome to Ukraine» про особливості українського Різдва і зимових свят.
5-й розділ «Святкуймо разом» стане у пригоді вчителям іноземної мови загальноосвітніх шків, адже тут розміщено добірки сценаріїв та збірочки віршів і пісень різдвяної тематики.

Усіх бажаючі ознайомитися з виставкою, яка буде експонуватися до 20 січня, ми ласкаво запрошуємо у відділ документів іноземними мовами





Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги