Дарунки святого Миколая

Святого Миколая шанують у багатьох країнах світу. Не винятком є й Україна. У Києві є церква святого Миколая. Існує переказ, що якось подружжя з немовлям пливли по Дніпру у човні. Жінка задрімала й випустила дитину з рук у воду. Дуже плакали батьки й молилися святому Миколаєві аби врятував дитину.                                            
Ікона святого Миколая  у Києві




Дитя знайшлося саме у церкві святого Миколая.
Воно мирно дрімало собі біля ікони Святителя. з тих пір цю ікону почали називати Миколай Мокрий.
Капличка Святого Миколая у с. Гільче

Святе джерело у с. Гільче
Є й джерело цілюще та капличка святого Миколая у селі Гільча (Рівенська область). Багатьох зцілила та свята вода, а особливо тих, хто має проблеми з зором. Тут чотири рази на рік святиться вода. А на Водохреще, в північ, джерело, спокійне перед тим, збурюється. Кажуть, янгол небесний зачіпає його своїм крилом.

Кожну щиру, особливо дитячу, молитву Святитель чує і завжди допомагає. Вночі, коли дітки сплять, він приходить до них разом з янголятами. Для слухняних діток приносить чудові дарунки, ну а для шибеників - різки.
А дорослі молитовно просять  у святого Миколая особливих дарів: міцного здоров’я для родини та лелечих крил для  України.

Цілий місяць у стінах нашої книгозбірні працювала «Фабрика святого Миколая». Студенти та школярі для дітей, обділених долею, збирали іграшки та солодощі. Приємно, що до акції долучилися й працівники нашої книгозбірні. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги