Людина - легенда


Ведуча - Марія Лавренюк
 «Людина - легенда», - мала назву година історичного портрету Тадеуша Костюшка, що відбулася 9 лютого у відділі документів іноземними мовами з нагоди 270-річчя від дня його народження. Цією імпрезою бібліотека вшанувала пам’ять про видатного польського полководця, героя трьох народів і двох континентів, якого співвітчизники вважають найславетнішим поляком усіх часів. Його заслуги Були високо оцінені ще за життя. За допомогу в боротьбі за незалежність Америки Костюшка було нагороджено орденом Цинциннату.
Під час імпрези



Пам’ятають про Костюшка і на Волині. Впродовж 1750-1758рр. він здобував освіту в Любешівському піярському колегіумі. Саме тут, у Любешові, сформувався характер майбутнього звитяжця.
  Консул Кшиштоф Савіцький 







На годині історичного портрету прозвучав виступ консула Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку п. Кшиштофа Савицького, який розповів про своє бачення цієї особистистості світового масштабу.






Ніна Поремська - голова товариства польської культури
 Голова товариства польської культури ім. Тадеуша Костюшка п. Ніна Поремська анонсувала майбутню подорож місцями їх патрона.






Змістовними були й слайдопоказ про життя славетного поляка та документальний фільм «Образ героя. Тадеуш Костюшко».  



Наостанок, усі присутні мали змогу переглянути книжкову виставку «Polski Prometeusz», що напередодні було відкрито у відділі документів іноземними мовами. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги