Корисна подорож до Ужгорода








З 11 по 13 липня в Ужгородській обласній науковій бібліоте проходив Всеукраїнський семінар Інформаційних Центрів «Вікно в Америку» на тему: «Використання новітніх технологій для розширення аудиторії за допомогою мобільних «пересувних вікон».




Перед присутніми координаторами центрів виступили Пег Волтер – аташе з питань культури при Посольстві США в Україні, Дуглас Марроу, заступник аташе з питань культури при Посольстві США в Україні, Валентина Пашкова, директор Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, Наталка Ясько – асистент Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, Вікторія Чьоч – менеджер Асоціації «Інформатіо-Консорціум», та ін.

Волинь, зокрема нашу книгозбірню, представляла координатор ІЦ «Вікно в Америку», що функціонує при відділі документів іноземними мовами Олена Пишнюк, яка за допомогою відео-презентації розповіла про ряд скап-конференцій на найрізноманітніші теми, що відбувалися в ІЦ протягом кількох місяців. Ці телемости зі США викликали у наших краян жваве зацікавлення, адже обговорювалися найрізноманітніші теми: музика, захист тварин, освіта, тощо. 


Окрім того, вона повідомила і про заходи, що проводяться  у відділі документів іноземними мовами по гранту для студентів та молоді, яка хоче навчатися у США. Зокрема, у відділі відкрито постійно діючу виставку книг «If You Want to Study in the USA»







Нашій книгозбірні було подаровано 5 електронних рідерів Kindle, завдяки яким було розширено колекцію нашої книгозбірні. На цій програмно-апаратній платформі є 58 документів, серед яких твори Марка Твена, Едгара По, ігри, відомості про Президента США Барака Обаму, тощо.





Подорож до Ужгорода, за словами О.Пишнюк, була і змістовною, і корисною, і цікавою, адже включала в себе подорож визначними місцями Ужгорода та його околицями.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги