Американська вища освіта зблизька



19 липня у ІЦ «Вікно в Америку» відбувся останній, шостий телеміст і США  на тему: «Вища освіта у США та особливості вступу до американських вузів».
Власне, цей пілотний проект було апробовано  тільки у трьох кращих інформаційних центрах, що знаходяться Волинській, Донецькій і Вінницькій бібліотеках. 



Цього разу присутні на телемості мали змогу поспілкуватися з нашим співвітчизником, уродженцем Одеси, Петром Войцеховським. Свою першу вищу освіту (лінгвіст) він здобув в Україні, в 90-і роки минулого століття, працював в одеських вишах за спеціальністю, в українських міжнародних організаціях. Згодом, навчався у США по стипендії Едмунда Маскі. Ще одну вищу освіту здобув у Мерілендському університеті, де й працює донині.



Бесіда була невимушеною і цікавою. Пан Войцеховський у своїй розмові проводив паралелі між навчанням в Україні та США. Спільною є думка  і української молоді, і американської, що тільки завдяки вищій освіті можна здобути престижну професію. Та, на жаль, в Україні багато тих, хто закінчили вузи не можуть знайти гідну роботу.



Учасники скап-конференції - викладачі вузів, студенти, бібліотекарі, журналістка електронного видання та ін. мали змогу отримати відповіді на питання щодо сучасних студентських програм обміну, поспілкуватися про тенденції у сучасній лінгвістиці.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги