Тадеуш Костюшко - герой трьох народів


 Протягом п’яти років наш відділ документів іноземними мовами активно співпрацює з товариством польської культури ім. Тадеуша Костюшка.
 Разом проводимо цікаві вечори до ювілеїв  відомих польських письменників та громадських діячів. 



Вчора, спільно з товариством, наш відділ здійснив подорож у 18 століття. Саме на той час припадає повстання польського народу проти тиранії російського самодержавства   під проводом видатного польського полководця Тадеуша Костюшка. 






Ведуча імпрези Марія Лавренюк розповіла про дитячі та юнацькі роки цієї видатної особистості світового масштабу,   вшанування його у цілому світі. Присутні мали змогу переглянути слайдопоказ про життя Костюшка, що має назву "Польський Прометей" та цікавий документальний фільм «Образ героя", знятий білоруськими кінематографістами». 



На вечорі прозвучав виступи виконуючого обов’язки генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савіцького,

 Добре слово про Костюшка сказав і представник облдержадміністрації Олександра Кравчука, який, окрім того, привітав Ніну Поремську з нагоди особистого ювілею. Його підтримали усі присутні, проспівавши ювілярці "Sto lat"











Голова товариством польської культури ім. Тадеуша Костюшка Ніна Поремська розповіла про заснування товариства та подякувала директорові нашої книгозбірні за те, що у стінах нашої книгозбірні проводяться цікаві імпрези на яких розповідається про видатних діячів польської культури.





 Директор нашої книгозбірні, Заслужений Працівник культури України Людмила Стасюк поділилася з присутніми своїми думками з-приводу приятельських стосунків відділу документів іноземними мовами із товариством польської культури ім. Тадеуша Костюшка та висловила сподівання на подальшу активну співпрацю.




По закінченні імпрези усі присутні мали змогу переглянути книжкову виставку «Польський Прометей».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги