середу, 15 жовтня 2014 р.

Оскар Уайльд - "апостол естетизму"



«Лондонський парижанин», «місіонер – декадент від літератури», «геній парадоксів», «найбільш послідовний представник дендизму», «скандаліст» - як тільки не називали Оскара Уайльда – письменника, що тонко відчував лицемірство та фальш.
До Уайльда по-різному ставилися всі, хто його знав. Одні вважали його за генія, інші говорили, що він не здатен навчити своїх читачів нічому хорошому, що лише «одне голе естетство на його полотні». Однак, навіть якби письменник написав за своє життя лише один роман «Портрет Доріана Грея», його і'мя все-рівно б викликало повагу і вдячність нащадків.
Творчість Оскара Уайльда не може залишити байдужим нікого, хто хоч раз читав його твори. Його високо цінували  письменники зі світовим ім’ям. За словами Гора Відала,  класика американської літератури, твори Оскара Уайльда "не вимагають пояснень або інтерпретації - їх потрібно лише читати, дивитися чи слухати ... Уайльд справжній майстер, творець чудових п'єс" ні про що і про все одночасно ", до його жартів не потрібні коментарі - люди просто сміються і при цьому дивуються: як же досі ніхто не додумався до цієї чудової словесної гри? ".


Сьогодні у відділі іноземними мовами для студентів НУХТ відбулася літературна година «Апостол естетизму» з нагоди 160-річчя від дня народження  Оскара Уайльда, видатного англійського письменника.
 Ведучі – працівники відділу К.Веремчук та О.Кириченко розповіли  про життєвий та творчий шлях письменника, який  все  все пізнав: розкіш та злидні, кохання жінок і чоловіків, п’ядестал слави і в’язницю, народження і смерть. Письменника, якому вдалося «підняти любов до життя – до безуму, а безум – у ранг святості».
Окрім того, студенти мали змогу переглянути книжкову виставку «Збурювач спокою», присвячену Оскарові Уайльду, та мультиплікаційний фільм «Щасливий принц», знятий за мотивами його однойменної казки.







Під час перегляду мультфільму "Щасливий принц"

Немає коментарів:

Дописати коментар