понеділок, 23 листопада 2015 р.

Віртуальна подорож у світ Марка Твена


«Я з’явився на світ у 1835 році разом з кометою Галлея… Бог напевне вирішив: ось два дивні, непоясненні явища», - так про себе сказав насмішкуватий Марк Твен, письменник, який при житті став легендою. Легенда про Марка Твена? Вона існувала довгі роки. Адже не тільки для Сполучених Штатах Америки, але й для усього світу письменник став символом успіху, втіленням заповітної американської мрії. Очевидці стверджували, що туристи з усього світу приїздили до Америки тільки для того, аби подивитися на два дива: Ніагарський водоспад і письменника Марка Твена.
Саме цій видатній особистості присвячено літературну годину, що відбулася сьогодні в ІЦ «Вікно в Америку». Вона мала назву «Життя - як спалах комети Галлея».
Письменник значно випередив свій час, і сьогодні ми, сприймаючи його як свого сучасника, вдячні за світло його творів. Він володів надзвичайним почуттям гумору і винятковою художньою майстерністю і не тільки. Не закінчивши навчання навіть у школі, Марк Твен отримав почесний ступінь доктора красного письменства Єльського та почесний ступінь доктора права Міссурійського університетів. Твори Марка Твена перекладено на сотні мов світу.
Під час літературної години, яку було проведено для студентів НУХТУ, ведучі К.Веремчук та О.Пишнюк здійснили віртуальну подорож у світ Марка Твена. Студенти мали змогу подивитися уривок з художнього фільму «Пригоди Тома Сойєра». Окрім того, ведучі ознайомили присутніх з творами Марка Твена мовою оригіналу, а також українською, російською та польською,  які є в наявності у нашій книгозбірні, зокрема у відділі документів іноземними мовами.
Наприкінці, керівник ІЦ «Вікно в Америку» ознайомила присутніх з ресурсами американського центру та запросила відвідати цікаві заходи, які тут проходять.




Немає коментарів:

Дописати коментар