Святкуймо Лесин ювілей!

25 лютого ми святкуємо 145-річний ювілей Лесі Українки - геніальної української письменниці, етнографа, перекладача, культурної діячки. Доля вділила їй всього сорок два роки, більшість з яких вона мужньо боролася зі страшною недугою.
В чотири роки навчилася писати, а в дев’ять років написала свого першого вірша «Надія». Леся Українка працювала у жанрах лірики, епосу, драми, прози, публіцистики. У часи заборони та ізольованості української мови  та культури, писала українською. Письменниця  знала десять мова і була ще блискучим перекладачем. Вона блискуче перекладала з оригіналу Гомера й Овідія, Данте, Гюго, Гете й Шіллера, Шекспіра й Байрона Окрім того, сама написала один вірш французькою і один німецькою.

Мрія Лавренюк біля виставки
Відділ документів іноземними мовами долучився до святкування ювілею нашої славної землячки книжковою виставкою «Співачка Зорі Провідної». Окрім того, саме працівникам відділу документів іноземними мовами належить ідея поетичної онлайн- естафети, яка розпочалася на початку лютого й триватиме до кінця місяця.
Звучить "Давня весна" Лесі Українки




Працівники взяли участь у літературно-мистецькому вечорі «Хотіла б я піснею стати», що проводив відділ міського абонементу та у скап-конференції, присвяченій ювілею нашої славної землячки, під назвою "Сім струн Лесі Українки" з містами Волновахою та Суми.

Учасники імпрези



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги