Екскурсія онлайн : Музей воскових фігур мадам Тюссо у Лондоні


Музей мадам Тюссо в Лондоні
Мистецтво, яке більш ніж 200 років продовжує збирати все більше шанувальників. Класика, яка не залишається в минулому. Величезна праця, якою захоплюються по всій земній кулі. І все це завдяки одній тендітній жінці – доньці економки, яка талантом пробила собі шлях до королівського Версалю. Музей мадам Тюссо в Лондоні відкриє вам багато цікавого про свою творчиню і її непросту долю.
Воскова фігура малам Тюссо


















Воскові фігури музею мадам Тюссо в Лондоні – це не тільки історичні та відомі особистості. На даний момент музей відображає все, що відбувається у світі. З воску створені образи багатьох відомих акторів, музикантів, учених, політиків, співаків, громадських діячів і т. д. 

Галерея воскових фігур мадам Тюссо постійно поповнюється новими експонатами. В середньому на виготовлення однієї фігури йде 4 місяці і близько 300 тисяч фунтів. Зараз Музей воскових фігур в Лондоні налічує 11 зон.



5 цікавих фактів про Музей мадам Тюссо в Лондоні

1. Мати Тереза відмовилась від фігури в музеї

Ще за життя матері Терези музей хотів відтворити її в воску, але жінка відмовилася від цього. Мати Тереза була переконана, що її благодійні справи набагато важливіші, ніж зовнішній вигляд. Так вона стала єдиною людиною в історії Музею воскових фігур мадам Тюссо, яка відмовилася від такого вшанування.

2. Напад на Гітлера

У 2008 році на відкритті берлінського філіалу музею один з відвідувачів накинувся на скульптуру нацистського диктатора і зніс її голову. Пізніше він пояснив це своїм негативним ставленням до того, щоб фігура Гітлера стала туристичною пам’яткою.

3. Шерлок Холмс, створений в музеї на Бейкер-стріт

Той факт, що герой детективів Артура Конан-Дойля жив на вулиці, де знаходиться Музей воскових фігур мадам Тюссо, абсолютно не випадковий. Автор, будучи дитиною, відвідував це місце і був по-справжньому захоплений ним. Саме тому домом для свого всесвітньо відомого персонажа Конан-Дойль вибрав загадкову Бейкер-стріт.
Воскова фігура Шерлока Холмса


4. Музей воскових фігур мадам Тюссо в Лондоні почався з посмертних масок

Марі Тюссо створювала фігури найвідоміших французьких письменників, акторів і навіть представників королівської династії. Як же жорстоко повернулась доля, коли більшість з них за підтримку монархії були засуджені до смерті. А сама Тюссо створювала посмертні маски для культурної і політичної еліти держави, яку раніше уособлювала в скульптурах.

5. Стилісти і візажисти для воскових фігур

Працівники Музею воскових фігур мадам Тюссо в Лондоні постійно стежать за станом фігур. Для догляду за ними наймають стилістів і візажистів. Вони регулярно підправляють їх зовнішній вигляд: миють волосся, роблять макіяж і зачіску.


Подивитися екскурсію можна тут 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги