Дзвони Чорнобиля

Сьогодні у відділі документів іноземними мовами відкрилася виставки «Дзвони Чорнобиля», яка приурочена до однієї з найбільш болючих трагедій на Україні. Цими днями виповнюється 30 років з часу Чорнобильської катастрофи, яка розділила наш світ на «до» і «після».  26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній станції в м.Прип’ять вибухнув четвертий реактор.
Саме до цієї сумної дати приурочено нашу книжкову виставку, яка складається з 3 розділів.
Перший розділ має назву: «Чорнобиль-чорний біль України». Тут представлено книги, у яких  подається короткий огляд трагедії та причини її виникнення; можна  ознайомитися з думкою істориків та експертів про опромінення населення і забруднення навколишнього середовища.
Другий розділ має назву: «Спогади Ліни Костенко про Чорнобиль». Ліна Костенко-видатна  українська письменниця-шістдесятниця. Чорнобильська трагедія не залишила  її байдужою: вона збирала матеріали про трагедію ще з 1995 року. Ліна Василівна є  авторкою кіносценаріїв «Чорнобиль, Тризна». З гірким болем у своїй поезії вона розповідає про «чорнобильський вітер у душах людей», тривожними спогадами згадує про переселенців Зони відчуження.
Третій розділ: «Вірші присвячені чорнобильській катастрофі». В збірках поезій відомих українських поетів можна знайти вірші  про біль та відчай людей, що вимушені були покинути свої домівки.
Чорнобиль не має минулого часу. Це лихоліття не перестає боліти у серцях людей й до сьогоднішнього дня. Ціною життя багато наших героїв зупинили страшну стихію «мирного атому». 
Вічна їм слава і пам’ять!!!!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги