З днем народження, Україно!!!!!!!

Сьогодні у відділі документів іноземними мовами відбулося відкриття виставки «З днем народження Україно!». 24 серпня 1991 року Верховною Радою УРСР був підписаний Акт проголошення незалежності України, з якого розпочалася історія молодої держави Україна. У зв’язку з цим, з 1992 р. в нашій країні відзначається державне свято день Незалежності, в рамках якого відбувається низка урочистих заходів: виставки, концерти, різноманітні спортивні та козацькі змагання, ярмарки, феєрверки.

Наша виставка складається з 4 розділів. Перший розділ має назву – День Незалежності - державне свято українського народу. Традиції його святкування в Україні.» Тут представлено книги, у яких подається короткий огляд історії свята і традиції його святкування: військові паради, богослужіння, святкові концерти, урочистості. Другий розділ має назву: «Українська культура як сукупність матеріальних і духовних цінностей українського народу». Українська культура протягом тривалих періодів своєї історії розвивалася як народна. У ній велике місце і до сьогодні займає фольклор, народні традиції, які додають їй особливої чарівності і колориту. Особливо яскраво це виявляється в мистецтві – народних думах, піснях, танцях, декоративно – прикладному мистецтві. Саме завдяки збереженню та продовженню традицій, корені яких сходять до культури Київської Русі став можливим підйом української культури та її культурне відродження. Третій розділ: «Видатні постаті України» включає в себе цікаві та пізнавальні факти про українських світочів, таких як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Ліна Костенко, Богдан Ступка та інші. У четвертому розділі: «Зворушливі вірші про Україну та її мужніх синів» можна знайти патріотичні  та зворушливі вірші про Україну.



Цими днями ми відзначаємо нашу 25 річницю… 25 років – це розквіт молодості, а молодість це повнота життя. Це свято – привід для кожного з нас, незалежно від віку, досвіду, політичних переконань, відчути себе молодим, а отже – сповненим рішучості та енергії до праці та самоствердження. Україна – це всі ми зі своїми турботами, орієнтирами, перемогами та невдачами.


Наша дума, наша пісня
Не вмре. Не загине
От де, люде наша слава
Слава України!
                      Т.Шевченко




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги