середу, 21 вересня 2016 р.

Михайло Грушевський – історик і будівничий української нації

Ліцеїсти уважно слухали розповідь ведучих 




Сьогодні в нашій книгозбірні відбувся вечір історичного портрету видатного українського вченого, історика Михайла Грушевського (з нагоди його 150-річчя). Імпреза мала назву «Михайло Грушевський – історик і будівничий української нації».
В. Пришляк - про М.Грушевського як історика
Організатори – працівники відділу читальних залів. 
Ведучі - Т.Болткова та А.Євпак
Ведучі,  бібліотекар відділу документів іноземними мовами Тетяна Болткова та провідний бібліотекар відділу читальних залів Алла Євпак розповіли про не легкий життєвий шлях цієї видатної особистості, якій довелося очолити уряд України у буремні  1917-1918 роки. Автор сценарію Галина Степанюк – провідний бібліотекар відділу.

В. Малиновський  розповів про Михайла Грушевського як політика
На вечорі виступив Валентин Малиновський – професор кафедри політології та державного управління СНУ ім. Лесі Українки, який розповів присутнім ліцеїстам, про неоднозначність постаті Михайла Грушевського та  складну політичну ситуацію в Україні того часу.  Володимир Пришляк  - доцент кафедри нової і новітньої історії України цього ж вишу - про Михайла Грушевського як історика та його творчість, й подарував нашій бібліотеці книгу листів цієї видатної особистості.
У подарунок - книга листів М.Грушевського


 Родзинкою імпрези стала демонстрація уривків з документальних фільмів про Михайла Грушевського.
Спільна світлина на згадку про імпрезу

Немає коментарів:

Дописати коментар