Світ фантастики

 

Запрошуємо усіх, хто цікавиться творчістю відомого американського письменника Рея Бредбері, у відділ документів іноземними мовами на перегляд книжкової виставки «Світ фантастики», розгорнутої до 100 річчя від дня його народження.

   Рей Бредбері – автор близько 400 літературних творів різних жанрів. На думку критиків, Бредбері є унікальним явищем в американській літературі. Світогляд письменника сформувався серед книжок, що супроводжували його з дитинства.

   «Мене виростили бібліотеки. Я не вірю у коледжі та університети. Я вірю у бібліотеки». 

                   (Р. Бредбері)

        


   Головна ідея творів Бредбері – гуманістична тема боротьби Добра із Злом, Світла з Мороком, Знання із Варварством. Своєрідний, оригінальний, неповторний – такими епітетами нагороджують відомого американського письменника  шанувальники його творчості. Книги письменника із задоволенням читають як дорослі, так і діти, тому що його талант універсальний і підходить для будь-якого віку.

    
У розділалах, що мають назву «Рей Бредбері – великий гуманіст
XX століття», «Фантастичні хроніки письменника», «Переклади творів», ви знайдете інформацію про письменника, та матимете змогу ознайомитись з його книгами як в оригіналі : “Death is a lonely business”, “The Illustrated Man”, “Dandelion Wine”, “Fahrenheit 451”,  так і в перекладі: «Холодний та теплий вітри», «Машинерія радості», «Мандрівка до Кіліманджаро», «Ніч перед кінцем світу» та інші.


 

  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги