Леся Українка у світовому контексті


У Волинській області 2011 рік оголошено Роком видатної української письменниці, драматурга, громадської діячки Лесі Українки. По відзначенню 140-ї річниці з дня народження  письменниці та 100-річчю з дня написання драми - феєріїї "Лісова пісня" заплановано ряд мистецьких заходів.
    Зокрема, у відділі документів іноземними мовами Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки відкрито книжкову виставку "Леся Українка у світовому контексті".
У першому розділі, що має назву "Життєвий шлях Лесі Українки" читачі мають змогу знайти інформацію про біографіюю письменниці.
Леся Українка -одна з найвидатніших українських митців слова. Багатогранний талант письменниці виявився у найрізноманітніших жанрах: у ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Ці твори  представлені у другому розділі: "Її слово двосічний гострий меч"
Останній розділ виставки: "Літературознавчі візії" присвячений працям українських та волинських літературознавців, що висвітлюють  творчу спадщину Лесі Українки, яка є глибоко національною у своїй основі.
Прагнення справедливості, братерства, волі - вищих ідеалів людства, вивели її творчість на світовий рівень, а твори перекладено на всі основні мови світу. На виставці представлені видання англійською, німецькою, польською, російською, українською мовами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги