вівторок, 3 квітня 2012 р.

Великодні дзвони



Таку назву має книжкова виставка, що відкрилася сьогодні у відділі документів іноземними мовами. Назва першого розділу - слова польської гаївки "На Великдень сонце грає..." У ньому користувачі мають змогу Першоджерело - Новий Завіт англійською мовою, а також інформацію про особливості святкування Великодня у Великобританії, Франції, Польщі, США.

Другий розділ виставки, що має назву "Христос Воскрес", - співає Україна і славить Воскреслого Бога", - проінформує читачів про святкування світлої Пасхи в Україні. В основному, тут представлено матеріали, видруковані в журналах "Welcome to Ukraine" різних років видання.
Ознайомившись з третім розділом, що має назву "Писанковий дивосвіт", користувачі дізнаються про історію писанки, її символіку (адже українська писанка має понад 100 символів), зможуть самостійно її розмалювати.

З давніх-давен писанка символізує джерело життя і всього всесвіту. У стародавніх персів, індіанців, візантійців вважалося, що всесвіт виник з яйця. Стародавні слов'яни називали писанки "красними яєчками".
 До-речі, найбільша писанка-пам'ятник знаходиться у Канаді, місті Вегревілль на честь перших переселенців з України. Її висота - 10 метрів.
Усім веселих свят та смачної паски!

Немає коментарів:

Дописати коментар