Цікаво і корисно

Cьогодні ІЦ «Вікно в Америку» відвідали викладачі англійської мови шкіл області. Віртуальну екскурсію провела керівник центру Олена Пишнюк. Усі присутні мали змогу познайомитися з роботою центру, з колекцією книг, художніх та документальних фільмів, аудіо книг, зокрема, Дж.Роуллінг «Гаррі Поттер». Зацікавленість у присутніх викликала розповідь про соціо-культурну діяльність центру, зокрема – телемости зі США. 
А також розповідь О.Пишнюк про її подорож, по програмі «Відкритий світ», до Сполучених Штатів та Австрії.
У рамках екскурсії було проведено зустріч з колишнім вчителем та військовим перекладачем Володимиром Ковальчуком, що відвідав з цією місією 24 країни світу. Маючи схильність до мов, самотужки вивчив, окрім англійської мови, ще й арабську. Нещодавно, в якості перекладача, відвідав арабську країну Осман. Нині Володимир Степанович працює викладачем англійської мови у ВІЄМі та медичному коледжі.
Володимир Степанович презентував увазі вчителів свої розробки наочності для якісного засвоєння матеріалу учнями, що дають коротку і зрозумілу інформацію про ту чи іншу галузь людського існування: шкідливі звички, одяг, взуття, туризм (заповнення віз), тощо.
 Свого часу, відкинувши шкільну програму, він за короткий час добився значних результатів у вивчені англійської мови його підопічними. 
Окрім того, Володимир Степанович є автором книги «Конверсія в сучасній англійській мові. Дослідження, на які раніше не зверталася увага науковців», яку писав на базі фонду  відділу документів іноземними мовами, що нам особливо приємно. Кожному учаснику екскурсії він подарував свою книгу з надією на подальше спілкування та її обговорення.
Захід викликав зацікавлення в усіх присутніх. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги