Тиждень польської культури в бібліотеці






Сьогодні в нашій книгозбірні відкрився тиждень польської культури. У його рамках  товариство польської культури  ім.  Тадеуша Костюшка святкує  25-річчя від дня свого заснування. З товариством наша бібліотека, зокрема відділ документів іноземними мовами, має давні творчі та дружні стосунки, свідченням цьому є спільне проведення цікавих імпрез.
Ось і цього разу відділ документів іноземними мовами, у рамках тижня полської кульури, розгорнув книжкову виставку під назвою: «Taka to nasza Ojczyzna!». Вона складається з трьох розділів.
У 1-му розділі «Шляхами історії» читачі знайдуть інформацію про історію поьського народу від найдавніших часів до сьогодення.
2-й розділ «Запрошуємо до подорожі» розкривають книги про польський регіон, окремі міста.
            У 3-му розділі «Лауреати Нобелівської премії у галузі літератури» можна знайти біографії та твори видатних польських письменників, лауреатів цієї премії. 





Генрику Сенкевичу 1905 року було присуджено Нобелівську премію «за видатні заслуги у сфері епосу» та роман «Quo Vadis»















1924 року «За великий національний роман – епос «Селяни» було присуджено Нобелівську премію Владиславу Реймонту











Чеславу Мілошу було присвоєно Нобелівську премію 1980 року, як тому, "хто з безкомпромісною проникливістю аналізує незахищеність людини у світі багатьох конфліктів" 








Віславі Шимборській – 1996 року. «За поезію, що з іронічною точністю зображує історичні та біологічні явища в контексті рельності людства».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги