четвер, 8 травня 2014 р.

Ми матір називаємо святою

«Ми матір називаємо святою», - називається книжкова виставка, що відкрилася у відділі документів іноземними мовами. Вона приурочена до Дня матері, який святкуватиме Україна 11 травня. Виставка складається з 4 розділів.
 У першому розділі, що має назву «Мати Божа Непорочна, як лілея біла», - читачі можуть знайти інформацію про Божу Матір та святих жінок. Цікавою для користувачів буде книга «Mother of God», автор якої Мірі Рубін досліджувала життя Богородиці. Представлено тут й поезію видатного польського перекладача та письменника Людвіка Сирокомлі, присвячену Матері Божій Остробрамській. Вірш має назву «Hymn do Najświętszej Panny w Ostrej Bramie».
Другий розділ має назву «Ти ж бо українка - Україно» (Є Гуцало). Тут читачі можуть знайти поезію видатних українських письменників, присвячену нашій державі -Україні.
Третій розділ, що має назву «Де мати рідненька – там й сорочка біленька», буде цікавим для викладачів шкіл. Тут представлено методичні розробки свят з нагоди дня матері українською, англійською та німецькою мовами, а також пісні та вірші, присвячені найріднішій на землі людині – мамі.
У четвертому розділі «Знак материнства – добрий знак життя» (С.Бурлаков), читачі знайдуть художні твори, та фольклорний матеріал, присвячений матерям. Зокрема, антологію «Книга про матір», у якій розміщено вірші українських поетів ХІХ-ХХ століть,  збірку поезій Петра Гоця «Найдорожче – батько, мати». Окрім того - вірш польської письменниці Ярослави Павлюк «Mamy otwarte drzwi», який надруковано в збірці поезій «Zwracam się do pamięci», а також фольклорні дослідження Олександри Кондратович, тощо.

Ласкаво просимо усіх бажаючих переглянути нашу книжкову виставку!

Принагідно вітаємо усіх наших  мам та бабусь з цим чудовим весняним святом! Нехай під покровом Матері Божої вони будуть нам здоровими, веселими і щасливими. Цінуймо наших мам, бо вони у нас найкращі!
3 роки – матусю, ти моя найкраща!
10 років – матусю, я тебе люблю!
15 років – мамо, не кричи!
18 років – я хочу втекти з цього дому!
35 років – я хочу вернутися до мами!
50 років – я боюся втратити тебе, матусю!
70 років – я все віддала б, щоб знову побачити тебе, матусю!

МАТЕРІ ТА ДІТИ НАШОГО ВІДДІЛУ.


"Жу-жу-жу, маленька бджілка" - Мілана Веремчук з мамою









"Коси твої, наче вишенька, біленькі!"- Ольга Кириченко з мамою
 "З дитинства з книгою дружу" - Денис Пишнюк з мамою



Мирного неба нам усім і Божої ласки!














Немає коментарів:

Дописати коментар