Цікаво і корисно!

Приємно провести вихідний день з ракеткою в руках
Вибиваємо "страйки"!!!!!
 Цікаво і корисно провели минулі вихідні користувачі нашої бібліотеки. У суботу, 7 травня,  члени спортивного клубу в луцькому «ПортCity» позмагалися у настільний теніс та боулінг.
А в неділю, 8 травня, в ІЦ «Вікно в Америку» відзначали національне мексиканське свято «Сінко де Майо» (Cinko de mayo), що у перекладі звучить як «П’яте травня».


Саме цього дня 1862 року мексиканські війська перемогли  ворога під Пауебле. Свято це відзначають, переважно, латиноамериканці південних штатів. Його називають мексиканським аналогом дня святого Патрика. Під час святкування смакують мексиканськими стравами. У цей день влаштовуються  фестивалі і карнавали. У деяких районах воно може навіть розтягтися на цілий тиждень.


У американському центрі, воно, безперечно, пройшло набагато скромніше, обійшлися різноманітними забавами та куштуванням смаколиків.
Приємно, що члени клубу розмовної англійської мови, завдяки Сему Абрамсу, волонтеру Корпусу Миру в Україні, з кожним разом все більше знайомляться з багатонаціональною культурою США.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги