«28 міст, 28 країн, одна Європа… Фото з любов’ю»

26 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у відділі читальних залів відбулася зустріч з Марко Колосі - відомим фотомайстром з Італії. Він розповів присутнім про свою родину, роки навчання на художника-графіка та як, власне, став фотографом. Адже за його словами,  в Італії на першому місті стоїть живопис, а фотографія сприймається як щось другорядне. Студенти (майбутні фотографи), що були присутні на імпрезі засипали Маестро запитаннями. На які він відповів пропозицією:  прогулятися по нашому місту з фотоапаратом. Після чого, кращі фотографії студентів опублікує у своїй книзі.
Слід зазначити, що зустріч у стінах нашої бібліотеки з Марко Колосі відбулася вперше, але його фотографії демонструвалися на виставці фотографій впродовж місяця 2017 року (з 20 квітня по 23 травня ).
Історія фотовиставки розпочалася, власне, з 2005 року, коли її автор - Марко Колосі, мешканець м. Тоскана (Італія), відвідав Данію, зокрема м. Свенборн. Тоді в вічі професійному  фотомайстру впала схожість міського ландшафту на Європейському континенті. Чи не тоді виникла ідея представити розмаїття і водночас  - єдність європейських міст через фотознімки історичних центрів столиць держав – членів ЄС.
 Окрім того, Марко Колосі видав книгу під назвою «Сity Europa», з якої ми довідалася, що у 2005-20015 роках (упродовж 10 років) авторові вдалося відвідати 28 міст європейських столиць – країн членів Євросоюзу. А сама книга – це унікальний фотографічний твір, створений одним автором. Приємно, що ця книга є тепер у фондах нашої книгозбірні.
Імпреза видалася теплою, невимушеною, можливо через те, що Марко Колосі дуже цікава людина, залюблена у свою професію і подорожі.  Йому настільки сподобалася зустріч, що він пообіцяв ще приїхати, аби погостювати у Луцьку. Не останню роль у тому, що зустріч пройшла цікаво, зіграла й перекладач зі Львова Оксана Горінь-Сімеолі.
Наостанок він подарував нашій книгозбірні книгу фотографій “Onlyimagine: Travel bus Lvov/Lutsk 2016”, що побачила світ минулого року. Це, свого роду, фотозвіт про подорож зі Львова до Луцька. Світлини було зроблено з вікна маршрутного автобуса.
Сценарій написала Людмила Стасюк - директор нашої книгозбірні, Заслужений працівник культури України, вела імпрезу Ольга Кириченко - завідувач відділу документів іноземними мовами.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги