вівторок, 3 жовтня 2017 р.

"Шлях до єдності"



   Сьогодні, 3 жовтня  у відділі документів іноземними мовами Волинської Універсальної Наукової бібліотеки імені Олени Пчілки  відбулося відкриття виставки “Шлях до єдності” з нагоди святкування 3 жовтня, Дня Єдності Німеччини (Tag der deutschen Einheit). Саме цей день в Німеччині проголошено офіційним національним святом, днем успішного офіційного возз’єднання Західної і Східної Німеччини. У цей день організовуються святкові мітинги та засідання у земельних парламентах і меріях, на яких вимовляються політичні святкові промови. Особливих звичаїв і традицій це свято не має. У деяких місцевостях проводяться концерти й гуляння, у вечері влаштовуються феєрверки.
   Наша виставка складається з 3 розділів. Перший розділ має назву «Шляхами історії Німеччини», де представлена література про основні події з історії Німеччини від  найдавніших часів до сьогодення. Читачі можуть ознайомитися з цікавими фактами з життя різних прошарків німецького суспільства, з німецькою культурою, яка міститься в історичних документах, текстах, хронологічних таблицях.
Другий розділ виставки має назву «Німецькомовні землі» де за допомогою новітніх оригінальних джерел ви можете ознайомитись з історією, мовою, суспільно-політичним ладом, економікою, культурою та освітою німецькомовних країн-земель, яких є 16.
   Третій розділ виставки має назву «Сучасна Німеччина» , де подається інформація про те , яка Німеччина є сьогодні. Саме в цьому розділі,  в періодичних виданнях “Deutschland”  ви дізнаєтесь в чому полягає секрет німецького добробуту, з якими випробуваннями ця держава зіштовхнулась на шляху до свого успіху, щоб стати провідною країною як у політичному, так і в економічному та культурному вимірах, а також отримаєте багато відповідей пов’язаних з історією, культурою, та традиціями Німеччини.

   З більш детальною інформацією про виставку ви можете ознайомитися завітавши у відділ документів іноземними мовами.

Немає коментарів:

Дописати коментар