суботу, 12 жовтня 2019 р.

"Відповідь нескорених народові"


Спогади колишніх каторжан слухала студентська молодь
«Відповідь нескорених народові», - під такою назвою 10 жовтня у актовій залі книгозбірні відбулася зустріч студентської молоді  з членами громадської організації «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих», яку було засновано у жовтні 2013 року. Спочатку вона була зареєстрована як «Луцька міська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих». Однією з засновниць і багатолітньою її очільницею була Бондар Олександра Андріївна. Саме на її плечі лягли всі організаційні клопоти з реєстрації та розгортання діяльності. Нині спілка нараховує 49 членів, а очолює її Семенюк Валерій Йосипович.
До напрацювань, якими по-праву пишається спілка, є дослідження знищення поляками українців біля поселення Пшебраже (нині Гайове Ківерцівського району) влітку 1943 року. У 76-у річницю загибелі, 30 серпня 2019 року, на місці поховання було встановлено пам’ятник, освячено капличку священиками ПЦ України. Знаково, що саме членам Волинської ветеранської спілки ветеранів і репресованих  вдалося стерти ще одну білу пляму з часів кривавого польсько-українського протистояння 40-х років  минулого століття.
Олександра Андріївна Бондар

Лідія Тарасівна Бондарук
90-річний Ананій Добровольський

Кушнір Василь Григорович

На зустрічі схвильовано розповідали про свою нелегку долю - Олександра Андріївна Бондар, Лідія Тарасівна Бондарук. Ананій Добровольський, Василь Григорович Кушнір, які з малолітства зазнали гіркого каторжанського хліба. 
Курта Галік Васильович


До слова долучився і Олександр Веніамінович Пирожик, що завжди по-людяному ставиться до членів спілки та допомагє їм у всіх починаннях.
Дует у складі Ананія та Валентини Добровольських

Тріо "Свіча любові"

Ліричної нотки імпрезі надали виступи гостей із Рожищ. Хвилююче прозвучала повстанська пісня, яку в дуеті виконали Ананій Добровольський з дочкою Валентиною Добровольською. Окрім того, тріо «Свіча любові» та дует у складі Тетяни Демчук та Валентини Добровольської співали пісні про Україну.

Ніна Долінчук - автор фільму "Три новели про любов"





Окрім того, присутні мали змогу переглянути уривки з фільму "Три новели про любов", автор Ніна Долінчук. 

Немає коментарів:

Дописати коментар