"Польща - його ім'я".

   Вчора, 4 лютого, у відділі документів іноземними мовами, члени товариства польської культури ім. Т.Костюшка вшанували свого видатного патрона.
   "Польща - його ім'я" - саме таку назву мала година історичного портрету Тадеуша Костюшка. На імпрезі бібліотекою було вшановано пам'ять про Тадеуша Костюшка - видатного польського полководця, героя 3-народів і 2-х континентів, якого співвітчизники вважають найславетнішим поляком усіх часів.
    Імпреза пройшла у камерній обстановці. На ній виступили: Ніна Поремська - голова товариства польської культури ім. Тадеуша Костюшка, яка розповіла про Т.Костюшка як найпристраснішого патріота, що все життя пожертвував за сободу і незалежність, якого супротивники, ті ж монархи, проти яких виступав дуже поважали. 
  


    Розповідь продовжила Ірена Горлінська - провідний бібліотекар відділу крєзнавчої роботи Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, яка розповідала про анонімно видану брошуру, що вміщувала запитання "Чи можуть поляки здобути незалежність", навколо якої з'явились спекуляції щодо її авторства. Саме ця брошура виражала погляди самого Костюшка, який намагався переконати поляків боротися за незалежність виходячи виключно з власних сил.
   Стасюк Людмила Антонівна - директор нашої книгозбірні, заслужений працівник культури України, також поділилася своїми роздумами з приводу багатолітньої співпраці бібліотеки з членами товариства.
   Ведуча - М.Лавренюк, провідний бібліотекар відділу документів іноземними мовами розповіла про життєвий шлях польського звитяжця та прочитала поезію польської письменниці М. Конопницької польською мовою,  розповідь було проілюстровано слайдопоказом за участю головного бібліотекаря відділу документів іноземними мовами Пишнюк Олени Вікторівни.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги