"Леся Українка : мандрівка серця"

Під такого назвою в актовій залі бібліотеки відбулася літературна година присвячена 148 -й річниці від дня народження славетної української письменниці Лесі Українки.


Леся Українка – славетна й улюблена письменниця нашого народу, окраса й гордість нашої нації, феноменальна жінка у світовій літературі. 

Вона уособлює втілення живої долі нашої багатостраждальної Вітчизни. Хіба жила на світі ще така жінка, у серці якої поєдналися б така мужність, така геніальність, такий вогонь і розум, така пристрасна любов і відданість рідному народові та батьківщині? Нагірною проповіддю було її слово, що будило з летаргійного сну націю і вселяло віру й надію в її духовні сили».


 Ні, другої такої на світі не було. Леся – неповторна! Перед нею схилялися за життя, її шанують через багато років після смерті. Вона страждала  від важкої недуги, що сповнювала кожен день страшними стражданнями, але її поезія променилася енергією й оптимізмом, вірою в краще майбутнє свого народу.

Логовинюк Анастасія
Під час літературної години прозвучала поезія Лесі Українки у виконанні студенток ІІІ курсу ЛПК Франчко Катерини та Логовинюк Анастасії.









Фрончко Катерина
























Уривок з казки Лелія прочитала бібліотекар І категорії відділу міського абонементу Куницька Наталія, уривок з "Листа у далечінь"(німецькою мовою) прочитала провідний бібліотекар відділу документів іноземними мовами Марія Лавренюк, вірш Надії Гуменюу "Ніч у Сурамі" продекламувала провідний бібліотекар відділу краєзнавчої роботи Хомяк Наталія.


Куницька Наталія


Лавренюк Марія







Хомяк Наталія

Гут Анна
Читець в образі Лесі Українки, провідний бібліотекар бібліографічного відділу Анна Гут, майстерно та емоційно прочитала листи Лесі Українки з різних куточків Європи, Єгипту та Грузії.

Окрім того, присутні мали змогу переглянути уривок з драми - феєрії "Лісова пісня" .
Ведучі Ольга Кириченко та Катерина Веремчук ознайомили присутніх з вимушеними мандрівками письменниці, які здебільшого були покликані необхідністю лікування
учасники заходу

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги