7 захопливих книг, які варто прочитати англійською

    Читати – цікаво та корисно, а читати англійською – ще корисніше! Так ми вчимо нові слова, автоматично покращуємо навички письма і запам’ятовуємо правила граматики, тільки на практиці. А ще, читаючи англійською книги британських та американських авторів, ми краще розуміємо сенс, який вони хотіли передати, і глибше занурюємося у книгу, переживання і життя героїв, а також стаємо ближче до культури англомовних країн.

     Важливо: щоб за допомогою читання дійсно вдосконалювати англійську, намагайтеся читати регулярно. Нехай 15–20 хвилин, але кожен день. І не бійтеся незнайомих слів – значення більшості з них буде зрозумілим з контексту. А щоб заодно підтягнути й вимову, можна одночасно слухати аудіокнигу і читати текст.

Вибирайте одну з 7 книг, і приємного вам читання!

 1. Ernest Hemingway – The Old Man and The Sea



    Один з найвідоміших творів Хемінгуея приніс своєму авторові Пулітцерівську премію. До речі, багато викладачів рекомендують починати читання англійською саме з його книг. Хемінгуей не будує занадто складні речення з рідко використовуваних слів. Він був упевнений, що  простою мовою можна висловити будь-які, навіть найскладніші думки. І був абсолютно правий, судячи з успіху його книг.

 





2. George Orwell – 1984 

    Перша книга, що спадає на думку при слові «антиутопія», і один з найпопулярніших романів 20 століття. Досить легко читається англійською, завдяки відсутності хитромудрих описів і відступів. Зате через динамічний захоплюючий сюжет відірватися від книги може бути складно. Але тим дальше – тим сильніше її хочеться читати і тим швидше покращиться ваш рівень володіння англійською мовою!

 



3. J.D. Salinger – The Catcher in the Rye

 


    Найвідоміший твір Селінджера, який ви теж напевно читали. Тим краще! Вже знаючи сюжет, можна не боятися незнайомих слів. Втім, швидше за все, багато їх ви там і не зустрінете. Адже розповідь ведеться від імені 17-річного хлопця. Роман був переведений на більшість основних мов світу та увійшов до сотні найкращих англомовних романів за версією TIME.

 




4. Ray Bradbury – Farenheit 451  

    Фантастика – відмінний вибір для тих, хто вивчає англійську. Найчастіше тут немає розлогих роздумів, складних речень і описів. Зате є захоплюючі сюжети. Загалом, якщо ви любите фантастику, то й самі не тільки це знаєте, але і напевно вже читали «451 градус за Фаренгейтом». Тепер пора прочитати й англійською! А для тих, хто з фантастикою поки знайомий не дуже добре, двічі екранізована книга з безліччю нагород стане чудовим приводом познайомитися з новим жанром.

 


5. Mario Puzo – The Godfather

 


Один з найвідоміших гангстерських романів займає гідне місце у всіляких літературних рейтингах, завдяки незвичному баченню Маріо Пузо. Роман про Дона Корлеоне був написаний не стільки про погоні та перестрілки, скільки про відносини, ієрархії та правила управління. «Хрещений батько» також чудово підійде для читання всім, хто вивчає англійську.

 





6. William Somerset Maugham – Theatre 


Найвідоміший роман англійця Вільяма Сомерсета Моема розповідає про закулісне життя акторів театру. Реальне життя переплітається з грою і театром, а найвідоміша актриса Англії переживає складнощі романтичних відносин, зради та інтриги. Класичний твір, яке рекомендують студентам, починаючи з середнього рівня англійської.

 

Усі ці книги Ви знайдете, відвідавши відділ документів іноземними мовами Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки!

джерело: https://grade.ua/uk/blog/7-knig-kotorye-obyazatelno-nuzhno-prochest-na-anglijskom/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Переклади Олени Пчілки

Бібліотека Луї Нюсера, Ніцца, Франція

"Бібліотечна гутірка" про улюблені книги