четвер, 21 липня 2011 р.

Іронічний геній

26 липня  виповнюється 155 років від дня народження видатного британського письменника і драматурга - Бернарада Шоу (George Bernard Shaw). Його вважають другим (після Шекспіра) за популярністю драматургом в англійському театрі.
 1925 року Бернарда Шоу  було  удостоєно Нобелівською премією в галузі літератури («За творчість, відзначену ідеалізмом і гуманізмом, за іскрометну сатиру, яка часто поєднується з винятковою поетичною красою»). На що, вірний собі, письменник відгукнувся: «Напевно, в знак подяки за те відчуття полегшення, яке відчув світ цього року, коли я нічого не надрукував».
 Письменник відмовився від грошової частини  премії, однак прийняв медаль лауреата, окрім того, 1938 року його було нагороджено премією «Оскар» за сценарій фільму «Пігмаліон».
«Іронічний геній», - має назву книжкова виставка, що відкрилася 21 липня у відділі документів іноземними мовами, присвячена цій видатній особистості. Письменник мав надзвичайне почуття гумору і дуже багато його висловів стали крилатими.
Окрім біографії письменника, його творів та їх перекладів польською та російською мовами на виставці користувачі знайдуть книгу афоризмів письменника у перекладі польською мовою та його відомі висловлювання на різні теми.

Немає коментарів:

Дописати коментар